27 Nisan 2015 Pazartesi

Suyun Gizli Mesajı - Masaru Emoto


                                    


Suyun Gizli Mesajı kitabını 2010 yılında okudum. Kitap Japon yazar Masaru Emoto’nun SU ile yapmış olduğu mükemmel deneyi ile ilgili. MasaruEmoto donmuş su kristallerinin fotoğrafını çekmeye başlar. Zamanla suyun tepkilerini fark eder evet yanlış duymadınız Suyun sözlerinize karşı tepkilerini izler kaydeder ve fotoğraf çekerek ispatlar. Kitap, ince aynı zamanda çoğu sayfalarda görsellerle anlatım mevcut.  Masaru Emoto’ ya göre su, bilgiyi kopyalama ve hafızada tutma becerisine sahipti. Asıl şaşırdığım nokta işte buydu. Siz de Nasıl su bilgiyi tutar ve tepki verebilir diyorsanız kitap bunu çok basit harika anlatmış.
Kitaptan “ Önce, eczaneden aldığımız damıtılmış suyla bir deney yaptık. Sonuç aklımızı başımızdan almıştı. Işıklı ve berrak melodisiyle Beethoven’in Pastoral Senfoni’si, son derece iyi biçimlenmiş harikulade bir kristal vermişti. Ulvi güzelliği övgü olan Mozart’ın 40. Senfoni’si son derece iyi biçimlenmişti. Chopin’in opus 10 serisinin 3 numaralı etüdünden doğan kristalse olağanüstü ayrıntılarıyla baş döndürüyordu.”
“Aldığımız sonuçlar oldukça etkileyiciydi ama bu kadarla kalmayı daha farklı deneyler yapmaya karar verdik. Ses titreşimlerinin suyu etkilediği ortadaydı. Peki ya görüntü? Bir kâğıt parçasının üzerine “Teşekkürler” ya da “Aptal” gibi bir kelime yazıp kâğıdı su dolu şişeye sararsak, suyun bu kelimelere nasıl bir tepki vereceğini merak ediyorduk. Suyun, yazıyı “okuyup” anlamını kavramasını ve buna uygun bir tepki vermesini beklemek hiç de mantıklı görünmüyordu; ama müzikle yaptığımız deneylerden, beklenmedik tuhaf şeylerin olabileceğini biliyordum. Su “Teşekkürler” yazısına son derece güzel bir kristalle tepki vermişti; öte yandan “Aptal” kelimesi, tıpkı heavy-metal müzikte olduğu gibi, biçimsiz, parçalı kristaller üretmişti.”

               TEŞEKKÜRLER’e Verdiği Tepki                                          APTAL’a Verdiği Tepki


“Sonraki deneylerde, suyun, “Hadi yapalım” gibi olumlu ifadelere güzel biçimli, albenisi olan kristaller yaratarak tepki verdiğini gördük; “Yap Hadi!” gibi dayatmalar karşısında da neredeyse hiçbir zaman kristal oluşmuyordu. Bugüne dek gördüğüm en zarif, en güzel kristal, “sevgi ve şükran” kelimelerinin kristaliydi. Su bize yaşamı nasıl kavramamız gerektiğini öğretiyor. Suyun hikâyesi, yeryüzünde var olan her bireyin hücrelerinden bütün evrene akıyor. Bu olağan üstü hikâyenin daha önce okunmamış sayfalarını çevirirken sizin de benim kadar büyük bir heyecan duyacağınızı umuyorum.”

                                              
                                                 SEVGİ VE ŞÜKRAN’ a Verdiği Tepki



Masaru Emoto bu hassas deneyi ile suyun ne denli büyük bir gücü olduğunu ispatlamıştı. Aklıma vücudumuz geldi. Kitabı okurken ne denli kendimize kızdığımız, günde kaç defa kendime güzel, kaç defa ise olumsuz cümle kurduğum geldi aklıma. Evet kendime güzel cümle kurmuyordum. Hiç düşündünüz mü? Kuruyor musunuz? Genelde lanet olsunla başlayan, ne beceriksizim, aptal kafam, ölücem yorgunluktan, bittim öldüm, hatta lanetleyen cümleler kurmuyor muyuz? Günde kaç defa kendi bedenimize sevgimizi ifade ediyoruz? Düşündüm de bedenimizi sevemediğimiz ve sevgimizi ifade edemediğimiz için mi hep dışarıda birilerinde o sevgiyi arıyoruz? Olabilir mi? Hastalıklarımız sizce bir tesadüf mü? Bağışıklık sistemimiz çökme sebeplerinden biride bu olabilir mi? Hiç düşündük mü?  Açıkçası bu bilimsel araştırma kitabından sonra bunların hepsini uzun uzun düşündüm. Sanırım artık daha çok dikkat ediyorum.

Kitaptan İlginç Çekimlerden Fotoğraflar;      

                        SONSUZLUK                                                                    BİLGELİK
                     


                                                  
          










Merak Edenler İçin video yu seyretmelisiniz;

                               

  


Harika kitap tavsiye ederim sevgili kitap severler.

                                                                                                                    


                                                                              flora


Facebok hesabım: Floraninkitapligi
Twitter hesabım: FloraKitaplık
 

         

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder