13 Mayıs 2015 Çarşamba

Her Şeyin Başı Blog - Salih Seçkin Sevinç


Her Şeyin Başı Blog kitabını esasen yorumlamak için okumadım. Yorumlamaya karar vereceğimi de tahmin etmezdim. Fakat kitap beni farklı bir motivasyona götürdü. Kitabı almakta ki gayem daha iyi blog nasıl yazabilirim, basit teknik bilgileri öğrenmek vb kısacası üç haftalık bir aceme olarak bir şeyler öğrenmekti. Tesadüf ki okurken öyle keyif aldım ki paylaşma gereği duydum. Kitabı okurken aklıma şu geldi: Facebook da bir gün paylaşımları seyrederken bir video gördüm ilgimi çekti tıkladım ve vidoe beni o kadar etkiledi ve ruhumun derinlerine işledi ki o an birden her şey değişmişti. Dünya sanki dönmeyi bırakmıştı. Gözlerimi kapattım ve cesaretimi topladım tutkum olanın peşinden gitmeye karar verdim. Hangi video mu? :) tabi ki paylaşacağım. Sihirli video yuyu sizde seyretmelisiniz.


Bir daha düşünelim. Eğer para diye bir şey olmasıydı ne yapardın? Hayatını nasıl geçirmekten zevk alırdın? Aslında bu, eğitim sistemimizin sonuçlarını görmek adına şaşırtıcı bir durum. Pek çok öğrenci diyor ki “Biz aslında ressam, şair, yazar olmak isterdik ancak herkes biliyor ki bu şekilde para kazanılmaz.” 

Başkası gelip: “ Biz dışarıda açık havada bir hayatımız olsun ve atlara binelim isterdik” diyor. Para kazanmak dünyanın en önemli şeyi derseniz hayatınızın tamamını boşa harcarsınız. Hayatınızı devam ettirmek için sevmediğiniz şeyler yapıyor olacaksınız. Ve bu şekilde sürüp gidecek. Aptalca!
İstediğinizi yapabildiğiniz kısa bir hayatımızın olması zavallı bir şekilde geçirilmiş uzun bir hayattan iyidir. Bununla birlikte, eğer yaptığınız her şeyi gerçekten seviyorsanız ne olduğu önemli değil. Sonunda o işin ustası olabilirsiniz. 

Tutkunuzun peşinden gidin ve yaratıcılığınızı keşfedin. Sonucunda Ne iş yaparsanız yapın devamında iyi para kazanırsınız. O halde şu soruyor soruyorum Neyi arzuluyorsun? Tutkun nedir?
Zamanınınız kısıtlı, bu yüzden başkalarının hayatını yaşayarak harcamayın! En önemlisi Kalbinizin ve sezgilerinizin yolundan gidecek cesarete sahip olun. Kalbiniz ve sezgileriniz ne yapmak istediğini bilirler çünkü o ruhun sesi. Neyi sevdiğinizi bulmanız gerek. Ve bu, aşklarınız için geçerli olduğu gibi işiniz için de geçerlidir. İşiniz, hayatınızın büyük kısmını kaplayacak. Ve gerçek anlamda tatmin olmanın tek yolu, harika bir iş olduğunu inandığımız şeyi yapmaktır. Ve harika bir iş yapmanın tek yolu ise yaptığınız şeyi sevmenizden geçer. Eğer hala bulamadıysanız aramaya devam edin. Duraksamayın! 

Tüm gönül meseleleri gibi, onu da bulduğunuz zaman anlayacaksınız. Ve her büyük ilişki gibi, seneler geçtikçe daha da güzelleşecek. Yani bulana kadar devam edin.

İşte videonun anlattıkları buydu.

Yazarımız yorumuma kızmasın:) Bu kitap bana hayat motivasyonu ile ilgili ilham verdi ve fikirlerimi ve video hatıramı paylaşmak istedim. Blog küçük bir adım ama benim için büyük bir adımdı. Çünkü tutkum kitaplardı. Onlar konuştuğum dertleştiğim dostlarım gibiydi. Beni geliştiren zamansız dostlarım.
Evet teknoloji gelişti. Hepimiz internet bağımlısıyız bu muazzam bilgi deryasını nasıl kullanmak bize kalmış. Neden tutkularımızla bunu birleştirmeyelim. Bir blogla başlayabilirsiniz. Bence çok iyi fikir. İnanın Yazı dilim çok kötüdür. İş yerimde email göndermeden önce defalarca ve defalarca okurum. Ben buna cesaret edebildiysem siz de edebilirsiniz. Hepimizin içinde bir yaratıcı güç bir ilham vardır. Bence sen muazzam, ilham verici yeteneğe sahipsin. Herkes farklı yeteneklere sahiptir. Sadece bir düşün bulacaksın. Ve bence zaman kaybetmeden yazmaya başlamalısın.


Kitaptan:

“Bloglamayı beceremem!” diyenlerdenseniz dinleyin. Eğer tweet atabiliyorsanız, Instagram’da fotoğraf paylaşıp ya da video çekip altına iki satır yazı yazabiliyorsanız gayet güzel blog yazmaya başlayabilirsiniz.”
“Ben de yıllar önce aynı şekilde hiç beklemedim ve direkt bloglamaya başladım. İlk zamanlarda Harbiyiyorum’da ne çektiğim fotoğraflar adam gibiydi, ne de yazılar. Şimdi Harbiyiyorum’un geldiği noktayı ben bile hayretle izliyorum. O yıllarda imla ve yazı bilgim o kadar kötüydü ki, patronum müşterilere e-posta göndermezden evvel yazdıklarımı her seferinde kontrol ederdi. Düşünün artık, o denli, acınası bir haldeyken bloglamaya başlamışım.”
“Tam burada bir kere daha önemli bir noktanın altına çizmekte fayda görüyorum. Bloglamaya başladığınız andan itibaren insanlara mutlaka bir şeyler katacaksınız. Ama bloğunuzun bizatihi kendisi size, sizin ona kattığınızdan daha çok şey katacak.”
“İlgi alanlarına odaklanmış bir blog sahibi olmak, benzer tutkulara, hobilere ya da ilgi alanlarına sahip okuyuculara ulaşmanızı sağlar. Üstelik bunu süratle yapar. İnternette paylaştığınız her şeyin hedefe ulaştığını söylemiştim değil mi?”


Kaliteli Bir İçerik Nasıl Ortaya Çıkar?

“Bunun için geçerli tek bir yöntem bulunmasa da en önemli etken kişisel tutkunuz ve sizi bireysel olarak blog yazmaya iten itkinizdir. Yine de ister blog ister başka mecra olsun kaliteli içeriği oluşturulmasında etik değerler ve şeffaflık yatar. İnsanlar onlarla bir şey paylaştığınız zaman samimiyeti algılar. Görünürde sahtekarlık prim yapıyormuş gibi olsa da beyin bu iş için arka planda hakikati çıkarmak için sürekli çalışır. Gelin biz işin karanlık tarafına sapmadan ziyaretçi sayınızı çoğaltacak içerikleri nasıl üretebileceğiniz üzerinde durmaya devam edelim .”

“Sonuç: Arama motorları için içerik üretmeyi bırakıp insanların ihtiyaçları için içerik üretmeye odaklandığınız andan itibaren sadece arama motorlarının değil, insanların da baş tacı olacaksınız. “

Günün kitabını yorumlarken aklıma gelen o güçlü tutku duygusuyla, fikirlerimi de sizlerle paylaşma imkânı ve ilhamı buldum. Evet ne düşünüyorsunuz? Bir adım atın bu adımda neden yazmaya başlamak olmasın:)

Kitabı ben sevdim tavsiye ederim sevgili okurlar.





                                                                                                                            Flora


Facebok    : Floraninkitapligi
Twitter       : Florahaz
Instagram : Floraaura5

1 yorum:

  1. Öncelikle şunu belirtmek istiyorum bu kitap benim için çok faydalı oldu , eminim ki sizin içinde faydalı olmuştur. Bence her blog yazarının okuması gereken bir kitap

    YanıtlaSil